You are here: Otpad » ReciklirajmouSkoli

Reciklirajmo u školi!

Projekt prikupljanja papira u osnovnim školama

reciklirajmo_u_skoli.jpeg Zelena Istra je u suradnji sa Zadrugom osoba s invaliditetom započela novi edukativni projekt "Reciklirajmo u školi". U sklopu projekta će u pulskim osnovnim školama biti organizirano natjecanje u prikupljanju starog papira. Škole će dobiti kutije za svoje razrede te edukativne plakate.

Zadruga osoba s invaliditetom će preuzimati papir te bilježiti rezultate svih škola koji će se tijekom natjecanja moći pratiti i putem web stranica Zelene Istre.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja, a nagrade za škole osigurali su Grad Pula, Zadruga osoba s invaliditetom i Metis d.o.o.

Projekt se nadovezuje na gradsku kampanju "Razmisli, odvoji, štedi " te ima za cilj potaknuti učenike, ali i svo školsko osoblje na odvojeno prikupljanje otpada. Budući da sve škole nemaju jednak broj učenika, pobjednik će se mjeriti prema koeficijentu tj. podijelit će se ukupna količina otpada s brojem učenika te će se dobiti koja je škola sakupila najviše kilograma po učeniku.

Finalni dio natjecanja će biti u travnju, a od 16. do 21. travnja provest će se i akcija "Tjedan papira-sakupljanje u susjedstvu" Učenici će biti poticani da, kao nekada, pokušaju prikupiti što više papira od susjeda i na taj način poboljšaju svoj rezultat u natjecanju ali i motiviraju roditelje i susjede na odvojeno prikupljanje papira. 21.4. će biti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada. Dodatne aktivnosti projekta biti će ostvarene na školskoj razini u obliku razrednih projekata koji se nadovezuju na tu temu o čemu ćemo izvještavati na posebnom linku na web stranicama Zelene Istre- Razmisli, odvoji, štedi
linux-penguin-with-shadow.pngIn production of this website we used only free/open source software: TWiki, Ubuntu GNU/linux, OpenOffice.org, GIMP, Firefox, Mailman... and hosted on Debian/Apache.